Новите книги, които с нетърпение очакваме през 2020

Новите книги, които с нетърпение очакваме през 2020

 

За всички любители на добрата литература, 2020 ще бъде интересна. Разнообразието ще бъде голямо, а и се надяваме на някои изненади. Какви ще бъдат те? Четете и ще разберете.

Изхвърлени в Америка – Джанин Къминс

Стивън Кинг я нарича „Изключителна!“, а някои я сравняват с „Гроздовете на гнева“ на Стайнбек. Следователно очакванията ни са големи. Думата шедьовър също се споменава често, когато четем за „Изхвърлени в Америка“.

Книгата разказва историята на Лидия Перез, която живее в Акапулко и управлява книжарница. Нейният живот е спокоен и подреден, има съпруг и дете. Докато един ден в книжарницата не влиза чаровен и интелигентен мъж. И животът й се променя завинаги. Тя и синът й трябва да бягат. Превръщат се в бежанци. И по пътя на бягството им към Северна Америка срещат хора, които също бягат от нещо.

Книгата е изпълнена с динамика, с драматизъм, но и с човечност, с трогателност, която ще ви накара да се замислите. Това е книга, която разглежда множество въпроси на нашето съвремие. И няма да остави никого безучастен.

Законите на човешката природа – Робърт Грийн

Прочетохте ли вече „48-те закона на властта“ и „33-те стратегии за войната“? Да? Тогава няма да ви се наложи да чакате дълго за следващото предизвикателство от Робърт Грийн. През 2020 очакваме „Законите на човешката природа“.

Може би едно от най-подходящите четива за 2020г. предвид предизвикателствата, пред които сме изправени, човешката природа е обяснена през няколко призми. Животът ни зависи от други хора. Това знаем всички. Но начинът, по който възприемаме чуждите действия зависи от нас самите. Книгата, позовавайки са на исторически и философски източници, разкрива именно това. Грийн ни разкрива как всъщност да контролираме себе си и емоциите си, за да не бъдем зависими от тях. Тактиките, които ще научите, ще ви помогнат както в работата, така и в личния ви живот. Заслужава си!

Джак Керуак – Събрани съчинения

Няма да липсва и преиздаване на класики. Американски класики.

Джак Керуак е един от най-големите американски автори, един от ръководителите на бийт движението и автор на „По пътя“, призната за една от най-важните книги на 20 век.

Предстои ново издание на всички произведения на Керуак. Издание за ценители. То ще ни отведе дълбоко в света на писателя, ще се запознаем и с други негови творби като „Бродягите на Дхарма“ (ако не сте ги чели), както и с неговата поезия. Издателство „Парадокс“ работи усилено, за да може всички томове да достигнат до вас възможно най-бързо.

Facebook. Зад кулисите – Стивън Леви

Представяте ли си съвременния свят без социалните мрежи? А без Facebook? Какво обаче стои зад лицето на този световен гигант можем да разберем от книгата “Facebook. Зад кулисите” на Стивън Леви.

Днес Фейсбук е една от най-влиятелните компании в света. Как обаче е започнала? Какви грешки са били допуснати в началото? Книгата представлява цялостен документален разказ за всичко, свързано с компанията – от първите й стъпки през разрастването до закупуването на WhatsApp и Instagram.

Авторът е провел стотици интервюта и е проучил хиляди документи, за да изгради една пълнокръвна и достоверна картина на гиганта Facebook, която трябва да прочетете.

My Dark Vanessa – Кейт Елизабет Ръсел

Дебютния роман на Кейт Елизабет Ръсел се счита за един от най-провокативните и скандални романи, които очакваме да излезе тази година.

Историята проследява отношенията между млада и наивна ученичка и нейния учител и последствията от тази връзка 17 години по-късно.

Авторката успешно овладява и описва психологията на една тийнейджърка и нейното възрастно аз, които се намират в конфликт. Конфликт относно допуснатите грешки и спомена за първата любов.

Брилянтно написана, книгата обещава много. Остава само да изчакаме да излезе и на български.

Зад всяка лъжа – Кристина Макдоналд

Освен драмата и класиката, 2020 година обещава и добър криминален трилър. Кристина Макдоналд е един от най-продаваните автори според USA Today и през февруари излезе вторият й роман – „Зад всяка лъжа“, динамичен, „мистериозен и емоционално зареден“.

Книгата ще ни отведе дълбоко в тайните на едно семейство.

Ева Хансен се събужда в болницата след като е ударена от светкавица. Разбира, че майка й е мъртва, а тя е открита недалеч от тялото. Полицията определено я подозира.

За да изчисти името си, Ева ще стигне до Лондон, за да открие истината. Но ще открие повече – грижливо пазени тайни и някой, който не иска тези тайни да излизат на повърхността.

Jojo Moyes – The Giver of Stars

За почитателите на „Аз преди теб“, „Аз след теб“, „Сама в Париж“ и „Все още аз“. Очакваме превода на новата книга от Джоджо Мойс през 2020г.

Историята проследява пътуването на пет невероятни жени през планините в Кентъки, за да доставят книги по инициатива на Елинор Рузвелт и нейната пътуваща библиотека.

Жените са силни и независими и показват какво може да предложи всяка една от тях – лоялност, справедливост и човечност. Техният път е красив и опасен, но те са отдадени на мисията си – да занесат на хората това, което те никога не са имали, да им дадат оръжието на знанието, което да промени живота им.

Историята е различна от това, което досега сте чели от Джоджо Мойс, но е впечатляваща по размаха и епичността на историята, в която са въвлечени тези пет жени. Тръпнем в очакване!

Заобиколени от идиоти – Томас Ериксън

Всеки един от нас, в даден момент от живота си, се е чувствал заобиколен от идиоти. Понякога, както в личния, така и в професионалния си живот, срещаме хора, с които ни е трудно да комуникираме.

Ако искате да разберете как да общувате с всеки един човек, прочетете книгата „Заобиколени от идиоти“. В нея авторът Томас Ериксън представя четирите типа човешко поведение и как да променим начина си на общуване според човека, който стои срещу нас.

Книгата ще ви помогне да разберете и себе си по-добре, да анализирате и определите социалните си умения по-точно. Авторът ще ви разкрие някои прости трикове, с които успешно може да управлявате езика на тялото си, писмената си реч, както и кога и как да водите преговори.

Прочетете я и станете по-уверени в общуването си с околните.

Джордж Р.Р. Мартин – Ветровете на зимата

Добре де, не знаем дали ще излезе тази година, но витаят слухове за това. Сериалът „Игра на тронове“ завърши миналата година и Мартин би трябвало да има време да завърши поне предпоследната книга и да я пусне на пазара. Читателите му очакват това с нетърпение.

Как ли ще се развие историята между Джон и Денерис? Какво ще стане с героите, които не участваха в сериала? Какво ще донесе зимата в книгата? Ще бъде ли различно от сериала?

Джордж Р.Р. Мартин обещава да е готов през юли тази година. Остава ни да чакаме и да се надяваме.

Дан Браун – неозаглавена нова книга

И за тази книга не сме сигурни – ще излезе ли през 2020 или не? Но пък защо да не си помечтаем. Според някои конспиративни теории, напоследък Дан Браун често пътува до Емирствата. Това подсказва, че може би следващата му книга ще е свързана с Арабския свят. А знаем, че той предоставя богата почва за символи и тайни, които само професор Лангдън може да разгадае.

Само че Браун прави и няколко посещения в Прага. Дали пък действието в новата книга няма да се развива в този красив град в Източна Европа? Също като с поредицата „Игра на тронове“, остава ни само да чакаме.

НЯМА КОМЕНТАРИ

Коментирай