Какво мъчи господата над 50 годишна възраст?

Какво мъчи господата над 50 годишна възраст?

0 1545

Мъжете може би ще са безкрайно разочаровани от този факт, но е документирано, че те боледуват много по-често от жените. Рискът от появата на нелечими болести се повишава още повече след петдесет годишната им възраст. Ето и някои от най-опасните болестни състояния за господата в средна възраст:

Рак на простатата

Не е тайна, че след известна възраст, хората страдат от конкретни специфични за възрастта заболявания. Мъжете над 50 годишна възраст са изложени на риск от поява на рак на простатата. Рискът на тази възраст е 40% по – голям отколкото в по – ранен период. Простатата по своята същност е жлеза намираща се близо до пикочния мехур и пениса. С възрастта жлезата се уголемява. Това е така наречената  доброкачествена простатна хиперплазия. Това болестно състояние обикновено води до появата на рак. Ракът на простата може да бъде причинен от извършена по – рано вазектомия, семейна обремененост, по – голямо естрогенно ниво или нелекувано възпаление на простатата.

chest-painРак на дебелото черво

Повече от 90% от диагностицираните мъже с  рак на дебелото черво са на възраст над 50 години. Напредването на годините е една от главните рискови причини за появата на рак на дебелото черво.

Еректилна дисфункция

След 50 годишна възраст, риска от проблеми с ерекцията примъжете се увеличава с 48%. В по- напреднала възраст представителите на силния пол все по – трудно могат да достигнат до ерекция или оргазъм. Основният проблем е, че с годините кръвообращението в организма на мъжа се забавя. Но науката има решение за този проблем и мъжете могат да са спокойни. Вече се продават много продукти, които стимулират успешно мъжката ерекция.

Рак на панкреаса

Това заболяване е много често срещано при мъже в напреднала възраст. Панкреасът отговаря за производството на инсулин, който регулира нивото на кръвната захар в човешкия организъм. Лошото при това заболяване е, че протича без никакви симтоми и обикновено се диагностицира в много късен стадий  и може да е вече късно да се излекува.

lrs1486_1Остеопороза

Оказва се, че остеопорозата не е само женско заболяване. И мъжете се разболяват от остеопороза като при тези над 50 годишна възраст риска е много по-голям отколкото при 40 годишните. За да избегнете това заболяване трябва да ядете ежедневно богати на калций продутки. При по- възрастните мъже е препоръчително приемът да е около 1200 милиграма калций дневно.

Никой не е застрахован срещу заболяванията, важно е да не провокираме появата им. Мъжете над 50 трябва да се съобразяват с храната, която приемат, както и с условията на живот и вредните навици, които са придобити в по – ранна възраст. Препоръчително е избягването на употребата на алкохол, както и ограничаване на тютюнопушенето, които често са основна причина за появата на ракови заболявания.

НЯМА КОМЕНТАРИ

Коментирай