Как да се отървем от целулита без скъпи хапчета и кремове?

Как да се отървем от целулита без скъпи хапчета и кремове?

Целулитът – кошмарът на всяка жена! Според различни проучвания почти 90% от жените на възраст между 14 и 40 години страдат от целулит. Тази статистика не е никак странна предвид вредните храни, които консумираме и заседналия живот, който водим. Какво всъщност е целулитът, какви са причините за появата му и как да го премахнем , без да се налага да инвестираме в хапчета и кремове? Научете сега.

Какво представлява целулитът?

Думата „целулит“ се използва за първи път в Европа, където в различни салони за красота използват термина, за да опишат трапчинките, които се появяват по кожата на бедрата на жените.

Причина за появява на т.нар. „портокалова кожа“ е натрупването на мазнини, токсини и вода под кожата. Тези натрупвания образуват трапчинките, заради които кожата не изглежда гладка. Целулитът се образува в резултат на нездравословния начин на живот – небалансирано хранене, консумация на опасни храни, липса на достатъчно движение и упражнения, и т.н. С годините натрупванията на мазнините и токсините под кожата стават все по-големи, а целулитът – все по-забележим.

Имайки предвид огромния брой жени, които страдат от целулит, не е учудващо, че пазарът изобилства от най-разнообразни кремове, лосиони и хапчета, които обещават да ви избавят от него и да направят кожата ви гладка и красива. За съжаление, тези продукти рядко постигат обещаните резултати, но можете да се отървете от целулита и без тях.

Как да премахнем целулита?

Първото нещо, което трябва да помните е, че борбата с целулита е дълга. Кожата ви не може да стане отново гладка само за седмица, затова е нужно постоянство и търпение. Обикновено премахването на целулита отнема около месец или два, но това зависи от сериозността на проблема и от спецификата на вашето тяло.

Физическата активност е решаваща за премахването на целулита. Започнете да правите упражнения. Бягането, колоезденето, плуването, джогинга и продължителното ходене са отлични начини за изгаряне на мазнини, а целулитът представлява точно това – натрупани мазнини.

Променете начина си на хранене. Забравете за тежките, мазни храни и включете повече плодове и зеленчуци в диетата си. Следвайте режим на хранене, който съдържа умерено количество въглехидрати, мазнини и белтъчини. Ограничете дневният прием на калории до около 1600.

За да се отървете от токсините, трябва да пиете много вода. Диетолозите и дерматолозите препоръчват да се пият между осем и десет чаши вода всеки ден. Водата помага на организма ви да изхвърли вредните токсини и хидратира кожата ви.

Тези прости промени в ежедневието ви ще ви помогнат да решите проблема с целулита и ще ви накарат да се чувствате отлично. Не е задължително да харчите средства за скъпи козметични продукти. Достатъчно е да се движите повече, да се храните балансирано и да пиете достатъчно вода.

 Автор: Мария Демирева

 

НЯМА КОМЕНТАРИ

Коментирай