Да вдъхнем живот на косата с масла

Да вдъхнем живот на косата с масла

Днес косата е една от частите на женското тяло, които търпят най-много драстични промени и са непрекъснато подлагани на всевъзможни разкрасяващи процедури. Всекидневно третираме косите си с най-различни козметични продукти, съдържащи химикали, парабени и други вредни елементи, мием я твърде често, сушим я с горещата струя на сешоара, дърпаме и горим с преса или маша, боядисваме я с амонячни бои и т.н. Това са само част от изтощителните начини, чрез които упорито се опитваме да имаме идеална прическа и да изглеждаме страхотно всеки ден. В това да искаш да си красива няма нищо лошо и ние също сме за модерните методи и технологии, които ни помагат да бъдем по-привлекателни. Няма да се опитваме да откажем някоя от вас от разкрасителните й навици, тъй като от опит знаем, че това е малко вероятно, а напротив ще добавим още няколко такива, само че далеч по-полезни и ефективни за здравето на косата.

Един от най-добрите начини да запазим блясъка и здравината на косата или да я възстановим в случай, че вече е изтощена и изсушена е употребата на масла. Природата ни е дарила с огромно разнообразие от екологично чисти масла, които се извличат от определени растения. Така че е грехота да не ги използваме, нали? Ето и някои от най-широкоразпространените масла, които имат чудотворен ефект върху косата, и как да ги използваме.

Едно от най-популярните натурални масла, използвани в козметиката, е бадемовото масло. Когато е смесено с други продукти с незнаен произход то може да не е толкова ефективно и полезно колкото в чистия си вид. Така че купете си натурално масло от бадем, най-добре от аптеката, уверете се, че в него няма добавки и го прилагайте директно върху косата си. Можете да си правите маски с леко затоплено масло, като го нанесете по цялата коса, увиете с кърпа и престоите поне час така. Или пък може да го нанасяте чисто върху скалпа преди баня, като втривате с цел заздравяване и против косопад. Можете да слагате и по малко от него в краищата на косата след като сте я измили. Всичко това ще допринесе за блестящ, жизнен и красив вид на косата.

Кокосовото масло също спада към най-благоприятните масла за козметични цели. То има магически ефект върху косата, особено ако е суха и изтощена. Можете да го прилагате по същия начин като бадемовото и веднага ще откриете, че косата ви е станала мека, гъвкава, видимо възстановена и бляскава. Кокосовото масло е идеалният лек за цъфтящи краища, така че нанесете в краищата на измита коса, без значение мокра или суха, и те ще бъдат хидратирани, дори ще предпазите косата си от топлинното влияние на пресата.

НЯМА КОМЕНТАРИ

Коментирай