Изберете практичните контейнери за живеене пред конвенционалното строителство

Изберете практичните контейнери за живеене пред конвенционалното строителство

контейнери за живеене
Контейнери за живеене - модерното строителство.

С креативните предимства, които предлага, технологичното нововъведение къщи контейнери прави по-лесен живота на много хора. Този тип конструкции са практична и достъпна алтернатива за тези от вас, които се нуждаят от усамотение далеч от презастроената градска среда или предпочитат мобилността на удобния и по-евтин дом.

От друга страна, съвременните контейнери за живеене имат много широк потенциал за приложение като модулни конструкции с цел извършване на техническа или строителна дейност.

Кое ги прави толкова практични?

Жилищните контейнери и фургони са практично решение не само за настаняване на бежанци, сезонни работници или хора, останали без дом след природно бедствие. Те са мобилен вариант и за такива с авантюристичен дух, желаещи да живеят по-далеч от шумния град. С тях също могат да се изградят складове, учебни центрове, търговски обекти и др.

Многобройните им възможности за приложение се дължат на предимства като:

  • Здравина и издръжливост, благодарение на металната носеща конструкция;
  • Достъпна цена заради процеса на производство, използваните материали и периода на изработка;
  • Удобство за пренасяне на ново място за обитаване;
  • Предоставяне на по-голямо пространство за живеене чрез прибавяне на нови модули;
  • Устойчивост на земетресения;
  • Съкратен срок за строеж;
  • Възможност за предварително задаване на размерите, разпределението и др.;
  • Дълготрайна експлоатация.

Изградените от сандвич панели стени и покрив, а също и изолацията и възможността за инсталиране на климатична система, създават добри условия за живеене.

Какви са основните видове контейнери за живеене?

Модулните конструкции като контейнери къщи са гъвкаво решение за използване с различни цели. С тях бързо могат да се изградят къщи, складове, съблекални, търговски обекти, общежития, сервизни помещения и др.

Според характеристиките на конструкцията си и предназначението, мобилните контейнери са няколко основни вида:

Складови контейнери

Както подсказва наименованието им, основното им приложение е за съхраняване и транспортиране на различни стоки. Възможно е и да са част от складови помещения с по-голям размер. Могат да се оборудват с прозорци и врати и в тях да се поддържа необходимата температура.

Хладилни контейнери

Като разновидност на складовите контейнери, те също изпълняват функцията да съхраняват определени продукти. Оборудват се специално, за да удължат срока им на годност.

Технически контейнери

Контейнерите от този тип предоставят практични решения за реализация на промишлени, технологични и телекомуникационни кабини, кабини за дезинфекция и др. Конструкциите им са подсилени и издръжливи, високо износоустойчиви.

Домакински контейнери

Със стандартните блокови модули могат да се изградят всякакъв тип сгради – жилищни и административни. Това може да бъдат както къщи, така и големи многофункционални сгради, сервизни помещения с временен характер, градински постройки и др.

За офис помещения са подходящи специални блокови контейнери, особено за места без изградена инфраструктура.

Контейнери за санитарни цели

Този тип конструкции се използват като самостоятелни модули с функциите на съблекални или тоалетни и бани. Могат да се включат според нуждите и като отделни секции към по-големи санитарни помещения.

Изключително достъпната за контейнер за живеене цена, наред с останалите предимства като бързина на изграждане, комфорт и практичност, утвърждават този тип строителство като трайна алтернатива на традиционното.

НЯМА КОМЕНТАРИ

Коментирай