Кълновете – най-добрата храна

Кълновете – най-добрата храна

0 2164

Живеем в забързан свят, устремен към научни открития и нови технологии. Произвеждаме нови видове храни с причудливи имена и неясно хранително съдържание – кубети, чипс, солети, полуфабрикати и какво ли не още… В името на печалбата, трайността и неподражаемия вкус сме готови да заложим здравето си.

Отдалечаваме се от природата, от нейните естествени дарове, които хилядолетия са изхранвали човека. Забравяме, че тя има отговори на всяка наша нужда и мисли за нас като майка. В семената на растенията природата е скрила уникална и необятна сила… След тайнството на тяхното събуждане за нов живот във вода, те се превръщат в кълнове. Извършват се множество химически процеси, преобразувания на съставни вещества. Изведнъж заспалото зрънце се превръща във витаминозна и енергийна за организма бомба . От древни времена хората са знаели за силата на кълновете. В днешно време обаче забравяме, че природата е един необикновен лечител и че всички сме свързани във Вселената по неведомите пътища на Вселенския разум и съзнание.

Едно неповторимо предизвикателство е сами да си приготвим кълнове, да събудим силата за живот със собствените си ръце, да се превърнем в домашни градинари. Структурата на семената след накисването им във вода за няколко часа се променя – белтъците се превръщат в прости аминокиселини, мазнините – в ненаситени мастни киселини, въглехидратите се разграждат до прости монозахариди –фруктоза и глюкоза. Така те се превръщат в идеална храна за организма ни, който не хаби енергия за усвояването й. Бумът на витамини, микроелементи е забележителен. В сравнение с плодовете и зеленчуците съдържанието име е в десетки и стотици пъти по-голямо. Кълновете съдържат антиоксиданти. При производството им в домашни условия не се използват пестициди и торове, което ги прави безвредни за нас и околната среда. Удоволствието да гледаш как растат е сравнимо с това, да отглеждаш свои рожби. Те са живи и според доста учени, тяхната енергия е много силна и образува структура-поле от енергийни малки организми. Ако им говорите и им се усмихвате, те Ви разбират.

Технологията по която можете да произведете в своя дом кълнове е много проста. Трябват Ви няколко буркана, според видовете семена, които искате да съживите. На всеки буркан поставяте марля с ластик. Накисвате семената за около една нощ , по дребните – жито, слънчоглед, елда, овес – може и за около осем часа. По едрите – нахут, тиквено семе, боб мунг, орехи, бадеми, лешници е по-добре да постоят повече 12 до 24 часа. Най-важното е семената да бъдат закупени от магазини за здравословни храни или от пазара, но в никакъв случай от магазини за посеви, където са третирани с различни химикали. След като излеете водата през марлята, оставяте кълновете, промивате ги 2-3 пъти на ден на течаща вода. След втория ден са готови за консумация. Имате най-пълноценната храна на света.

НЯМА КОМЕНТАРИ

Коментирай