Как да преборим депресията (част 2)

Как да преборим депресията (част 2)

Депресия
Как да преборим депресията? (част 2)

Продължение от първа част.

В предишната част като основни съставки за добро настроение споменахме физическата активност, качествения сън, здравословното хранене и намирането на приятно хоби, което да занимава съзнанието ви и да не му позволява да се поддава на депресивни мисли и състояния. Тук ще отбележим още няколко чудодейни метода за преодоляване на депресията, които, както и изброените по-горе, имат също и превантивно действие.

Силата на шоколада е всеизвестна! Да, истина е! Парченце черен шоколад повишава нивата на серотонин в тялото, който е основополагащ за начина, по който се чувстваме. Освен това, черният шоколад е богат на антиоксиданти и цялостно ще засили организма и имунната ви система. Така че не се колебайте, а го въведете бързо в ежедневното си меню.

Излизайте. Не само по магазините и кафенетата, но навън – в парка, в градинките. Набавяйте си колкото можете повече слънчева светлина. Особено през зимните месеци! Слънчевата светлина спомага произвеждането на витамин Д в тялото, който съществено спомага за доброто ви настроение. През лятото обаче не забравяйте да се пазите от слънчевите лъчи по време на най-топлата част на деня.

Обградете се с приятни цветове. Нека всичко, което ви заобикаля да навява свежест и жизненост. Ако белите стени вкъщи ви потискат значи е време за пребоядисване. Експериментирайте с цветовете. Намерете този нюанс, който ви кара да се чувствате спокойни и щастливи.

Научете нов език. Изучаването на нов език съществено подпомага функциите на мозъка, предпазвайки го същевременно от бъдещи сериозни заболявания като Алцхаймер и други форми на деменция. Също така, един нов език ще ви разкрие съвсем нови хоризонти. Ще ви доближи съществено до непозната култура и ще подпомогне комуникацията ви с повече хора. Няма как да не се чувствате добре от това. Учете за удоволствие и с лекота. Не го превръщайте в мъчение за себе си. Намирайте това, което ви интересува и се водете от него.

Глезете се. Случва ли се често да поставяте чуждите желания пред вашите до момента, в който вече напълно сте забравили за себе си и за това, което вие обичате. Време е да променим това. Запазете си час за СПА и масаж и превърнете това в регулярно посещение. Отделете време за любимата си книга или филм. Хапнете любимото си ястие.

Това са няколко лесни начина за преодоляване на депресията. Изберете тези от тях, които най-добре пасват на вашия начин на живот и започнете още днес. Дори да нямате оплаквания, всеки един от гореизброените методи ще повлияе единствено благоприятно върху вас и вашето ежедневие. И помнете: каквото и да правите – наслаждавайте му се!

НЯМА КОМЕНТАРИ

Коментирай