Предимства на бижутата от медицинска стомана

Предимства на бижутата от медицинска стомана

Колие от медицинска стомана

Медицинската стомана е материал, който се използва не само в медицината, но и в бижутерията. Бижутата от стомана притежават качества, които ги нареждат сред най-желаните и предпочитани бижута от потребителите.

Защо накитите от медицинска стомана се радват на такъв интерес?

Големите преимущества на материала, който представлява сплав от никел, хром и молибден са:

  • Здравина
  • Устойчивост на атмосферните въздействия
  • Устойчив цвят и блясък
  • Не предизвикват алергични реакции
  • Възможности за постигане на различни по форма и дизайн бижута.

Обеци от медицинска стомана се поставят при първоначално пробиване на уши, именно защото те не предизвикват алергични реакции и не дразнят кожата. Високите адаптивни способности и възприемчивостта на тялото към този материал, нареждат стоманени бижута на едно от първите места в потребителската класация за най-предпочитан материал за бижута, като в много случаи изпреварват дори бижутата от сребро и злато.

Този тип накити се изработват със същата фантазия, сръчност и ювелирни умения, които са необходими за всички останали произведения на бижутерийното изкуство.

Предлагат се както дамски, така и мъжки гривни от медицинска стомана.

Разлики между дамските и мъжките стоманени бижута

Разликата между дамските и мъжки модели е в големината на детайлите, грамажа и цялостния дизайн.

  • При дамските модели се набляга на нежността, фината изработка и многообразието от детайли
  • При мъжките накити се акцентира на категоричността, здравината и устойчивостта на бижутата, които трябва да бъдат не само интересни и привличащи погледа, но и здрави и модерни. Чрез тях господата изразяват себе си – своите силни страни, предпочитания към музика, спорт, мода и др.

Друга причина мъжете да предпочитат и харесват ланци от медицинска стомана е факта, че могат да се къпят с тях, да се излагат на слънце, да плуват и спортуват с тях, без това да се отрази на добрия им вид.

Този вид стоманени бижута не се надраскват и не се повреждат така лесно, както накитите от сребро и злато, така че могат да бъдат носени непрекъснато, без да изглеждат захабени, потъмнели и в лошо състояние. Поддържането им е лесно и става само с вода и сапун, така че ако полагате минимални грижи за тях, те ще бъдат винаги в отличен вид.

Любопитно е, че бижутата от медицинска стомана могат да бъдат претопени и рециклирани, така че от тях да бъдат изработени напълно нови и различни модели. Това е още една причина да изберем именно такива бижута, за нас или за подарък, защото по този начин изразяваме нашето отношение към природните ресурси и грижата за природата.

Ако търсите бижута от медицинска стомана, които изразяват сила, мъжественост и мощ, или вашата цел е да намерите достатъчно атрактивно и оригинално мъжко бижу, с което да се отличите от тълпата, вие можете да намерите комплекти и отделни артикули с високо качество и модерен дизайн в Магазини Гранат.

Заложете на устойчиви и винаги модерни стоманени бижута, които не потъмняват и не причиняват кожни раздразнения, за да им се радвате през всеки сезон и да заблестите с атрактивност, добър естетически усет и красота. Добре подбраните бижута са възможност да изразите себе си и шанс да се почувствате специални.

НЯМА КОМЕНТАРИ

Коментирай