Топ дестинации в България за лято 2015

Топ дестинации в България за лято 2015

Лодки - Ахтопол
Източник на изображението: wikipedia.org

Лятото е съвсем близо и по всяка вероятност вече кроите планове и чертаете схеми за предстоящата си ваканция. Преди да направите резервация обаче, за който и да е хотел и да начертаете маршрут, за който и да е регион в страната, ви съветваме да хвърлите едно око на топ дестинациите в България за Лято 2015 година. Кой знае – може да промените плановете си или да се вдъхновите и за още по-вълнуваща програма на своята ваканция.

  • На море в близост до турската граница

Свикнахме да летуваме единствено по популярните курорти като Албена, Слънчев бряг и Лозенец, но замисляли ли сте се някога, колкото много други прекрасни кътчета крие родното ни Черноморие – кътчета, които все още не са опорочени и осеяни с хотели, бетонови шосета и крещящи от суета и разврат нощни барове. Горещо ви съветваме да откриете тези местенца и да прекарате едно наистина малко по-различно морско лято. В района до турската граница, например, ще срещнете десетки девствени плажове – около Резово и Ахтопол – прекрасни ливади и дори конни бази – Синеморец.

  • Предложения за еко туризъм в най-красивите и миниатюрни български селца.

Освен че ще се насладите на уникална природа и на вълнуващи еко преходи, съвременните български села, превърнати в туристически атракции или дестинации, предлагат и опции за селски туризъм, а той наистина ще ви донесе супер емоции. Нашите предложения тук са село Вонеща вода (на 30 километра разстояние от великолепния град Велико Търново, до който също можете да отскочите за малко културно-исторически туризъм), Чифлик (на 15 километра от Троян) и долината на река Бели Осъм в непосредствена близост до него, и Паничище (в полите на масивната Рила), откъдето започва еко пътеката на Рилските езера.

  • Не толкова популярни, но спиращи дъха родни атракции

Ако случайно отпуската ви е по-дълга и имате възможност да съчетаете релакса с един вълнуващ трип из най-интересните и спиращи дъха родни атракции, имаме няколко супер предложения за вас, които не са чак толкова популярни, но си заслужават вниманието ви. Започнете с Мелнишките пирамиди до едноименния най-малък град в България. Да, правилно прочетохте – не само Египет, но и ние си имаме свои пирамиди. Малко по на юг, в региона на възрожденското селище Панагюрище, можете да посетите величествения Рудник на Цар Асен, който макар и нефункциониращ представлява внушителна гледка. Ако не знаете, България си има и каньон – Еменският – който също е до Велико Търново, а освен това и в близост до уникалния водопад Момин скок, и до една от най-дълбоките пещери в страната, носеща същото име, Еменска пещера. Последно, но не по важност, минете и през района на Хасково, където ви очаква един от природните феномени на България – Скалните гъби (чудати скални образувания под формата на гъбки!).

НЯМА КОМЕНТАРИ

Коментирай