Здрава, блестяща и красива коса.

Здрава, блестяща и красива коса.

Всяка една от нас, независимо от възрастта, знае колко е важно косата да изглежда добре. Да не е с цъфнали краища, мазна или несресана. Коста е средство с което жената може да флиртува небрежно. Добре поддържаната коса придава увереност и женственост.

Ние сме различни, носим косата си по-различен начин. Пусната, вдигната, сплетена, небрежно оформена. В тази статия ще Ви представя няколко лесни за приготвяне домашни маски за коса, които ще сгъстят косата Ви, ще ѝ предадат блясък и здравина. Маската е подходяща, както за дълги така и за къси коси.

Начин на приготвяне:

Необходимо е да си закупите тривитаминол ( от ветеринарна аптека – препоръчваме български.)

Дозите са за средна и дълга коса, за жени с по-къси коси, дозите са наполовина.

2 с.л. тривитаминол

2 с.л. ракия

1 жълтък

Разреждате малко с вода.

Разбърквате добре сместа. След което с помощта на памук втривате с корените. Желателно е да има натиск при втриването. Ако Ви остане от сместа, спокойно можете да нанесете по дължината на косата. Защипете косата с шнола. Препоръчително е да седите с маската 2 – 3 часа. Не повече. Измийте обилно, втривайте шампоана силно в корените за да отмиете.

Тази маска заздравява косъма и води до растеж на нова коса. Косата Ви ще стане по-гъста и бляскава. За да се достигнат тези резултати е необходимо да правите маската 2 – 3 пъти в месеца. Видими резултати ще имате след като изразходите флакончето.

Препоръчваме Ви след изразходване на опаковката да оставите косата да почине около месец от маската.

 

Съвет от нас. Не прекалявайте с тривитаминола, не стойте повече от 3 часа с маската и не я правете повече от 3 пъти в месеца. При прекаляване с маската може да се получи обратния ефект.

Втората и също толкова лесна маска, е за предотвратяване цъфтежа на косата.

Необходимо е да закупите пшенично масло (от обикновена аптека)

Отново с помощта на памук намазвате краищата на косата. Необходимо е около 30мин. Процедурата тук може да се повтаря всеки път, преди да измиете косата си.

Пшеничното масло е богато на витамин Е, цъфтежа на косата се получава, когато тя стане прекалено суха, а с помощта на пшеничното масло се предотвратява изсушаването на краищата на косата.

НЯМА КОМЕНТАРИ

Коментирай