8 Причини да избереш съвместното съжителство преди брака

8 Причини да избереш съвместното съжителство преди брака

Съвместен живот
Източник на изображението: wikipedia.org

За огромно щастие на много жени и мъже, днес, голяма част от табутата за интимния и любовния ни живот бяха загърбени с падането на задръжките и премахването на остарелите традиции в начина ни на изграждане на връзка. Така, за щастие, сексът преди брака вече не е табу, а с това и съвместното съжителство преди венчавката също се превърна в нещо напълно естествено.

Друг е въпросът, че някои хора все още предпочитат да следват традициите и не възприемат последователността на съвместното съжителство да бъде преди брака. Учените са доказали обаче (а и практиката го е показала), че днес, е много по-удачно първо да се опознаете в битова среда, а след това да обмислите възможностите за по-сериозна крачка към венчилото. Ето и нашите 8 причини да изберем съвместното съжителство преди брака:

 

  • Ще се опознаете по-добре. Имайте на предвид, че едно е да ходите по срещи, но съвсем друго е да се събуждате всеки ден един до друг – дамите без грим и не в най-перфектното си състояние, а мъжете с махмурлук или кисело състояние на глад!
  • Ще се научите да правите компромиси. В началото на връзката ви компромисите се свеждаха до това къде да прекарате вечерта, нали така? Вече ще се видите един друг в далеч по-сериозна светлина.
  • Придобивате по-реална представа за недостатъците на другия. Това съвсем не означава, че ще се разочаровате един от друг. Напротив – просто ще тествате любовта си от гледна точка на това дали тя е по-важна от два-три недостатъка в характера.
  • Научавате се да поделяте задълженията си. Тази задача е една от основните ви, докато градите семейство заедно. Ако не успеете преди брака, значи просто не си подхождате.
  • Чудесна репетиция за бъдещето. Представете си, че след 10 години имате деца, а сега си задайте въпроса дали човека в леглото ви би бил техен добър баща!
  • Споделянето става част от връзката ви. Тук става въпрос както за споделянето на разходите от материална гледна точка, така и от страна на това да можете да разчитате един на друг и освен влюбени един в друг, да се научите и да бъдете приятели.
  • Любовта трае три години…Едва ли не сте чували за тази максима. Ами истината е, че повечето двойки живеят средно по толкова време заедно преди брака си. Следователно, ако минете прага на трите години в екстремната ситуация да делите един покрив, то тогава бракът ви също ще бъде успешен!
  • Гаранция за повече близост. Когато заживеете заедно, най-накрая ще се запознаете със семейството му, а той ще бъде удостоен с честта да познава приятелките ви, които винаги е мислил за тайни любовници, обаждащи ви се в 3 през нощта за по чаша вино…

НЯМА КОМЕНТАРИ

Коментирай