Как да грижим за лицето си ежедневно

Как да грижим за лицето си ежедневно

Правилната и ежедневна грижа за кожата на лицето е сред най-важните неща, които една жена трябва да прави за красивия си външен вид и вътрешно самочувствие. С времето тази дейност се превръща в навик, без който денят ни не може да мине и в случай, че нямаме възможност да изпълним този наш малък „ритуал“, се чувстваме сякаш сме изневерили на себе си. Начинът, по който се грижим за красотата си, обаче не е никак за подценяване, а напротив, той говори много за нас самите, за това как възприемаме тялото си и заобикалящия ни свят, и колко държим на себе си. Лицето на една жена разкрива повече за нея отколкото можем да си представим и то е всъщност първото, което околните забелязват в нас, затова грижата за кожата на лицето е ключова и трябва да заема челно място в ежедневните ни задължения.

Както вече казахме, най-добре е да превърнем това нещо в навик, който да е подобен на това да си измием зъбите сутрин или да се изкъпем, и да го правим с лекота, без дори да ни прави впечатление какво точно извършваме или да се натоварваме по някакъв начин. Можем да го приемем и като задължение към себе си или като фактор, от който пряко зависи съхраняването на младежкия ни вид за възможно най-дълго време. Но какъвто и да е индивидуалният ни мотив да поддържаме лицето си свежо и хубаво, трябва да полагаме постоянни, качествени и правилни грижи за него всеки ден.

Нека започнем от сутринта. Нещото, без което никоя жена не бива да излиза навън сутрин, не е гримът, както много хора смятат, а измиването и почистването на лицето. Когато станем от леглото всички минаваме първо през банята, но нека обърнем специално внимание на лицето. Измиването само с вода обаче не е съвсем достатъчно, а е хубаво да го почистим и с помощта на козметичен продукт (измиващ гел или пяна за лице), който ще премахне всички нечистотии в дълбочина. Не е излишно и да минаваме лицето си с памучен тампон и тоник всяка сутрин след събуждане – това ще ни освежи и подготви за нанасяне на дневния грим.

Също толкова важен фактор за красивата кожа на лицето е употребата на правилния крем, който да поставяме преди грима. Трябва да нанасяме крем ежедневно според типа кожа и за препоръчване без парабени и алергени, а на растителна основа.

Вечерната грижа за кожата е също от голямо значение за свежия ни вид сутринта. Освен измиване, почистването с памук и почистващо мляко и тоник е задължително не само когато имаме грим, а и с цел премахване на наслоения прах и мръсотия през деня.

 

НЯМА КОМЕНТАРИ

Коментирай