Изберете си хоби срещу стрес

Изберете си хоби срещу стрес

занимание плетене
Pixabay

Живеем в забързано време с множество отговорности, които падат на плещите ни. Това ни кара да се чувстваме притеснени, нервни и нетърпеливи, което си е чиста форма на стрес. Отдушник в такива напрегнати моменти е не кой да е, а най-близките ни хора, тези, на които държим и знаем, че могат да изтърпят лошото ни настроение именно защото сме близки.

Вместо да връхлитате с гневни изблици приятелите и семейството си, се постарайте да откриете това занимание или пък няколко занимания, които ви помагат да бъдете в мир със себе си и с околния свят. Тук ви предлагаме няколко хобита за свободното време, с чиято помощ да туширате стреса.

Фотография

Не, нямаме предвид селфита в различни пози, въпреки че, ако това ви помага, действайте. Искаме да насочим вниманието ви към същината на фотографията – да улавяте интересни моменти, пейзажи, сгради, любими хора. Да търсите малките неща на фона на големите, след което да им се наслаждавате. „Ловът“ на интересни кадри ще ви стимулира да излезете навън сред природата или просто на разходка из града. Движението само по себе си е крачка към заличаване на стреса.

Оцветяване

Знаем, че вече не сте в детската градина, но не подценявайте силата на контурите и цветовете. Фините движения на ръцете ни, когато оцветяваме, насочват вниманието към картинката, която се стремим да направим съвършена. Така отвличаме мислите си далеч от проблемите, които обикновено ни терзаят.

Плетене

Тук вече със сигурност сме успели да ви разсмеем, но е факт, че плетенето на една, две или на колкото си искате куки успокоява. Всеки може да се научи да плете и определено това не е занимание само за баби и лелички. Разбира се, не е нужно да се хвърляте на сложни схеми, но ако имате желание за това, още по-добре. Така творите, а творчеството удовлетворява и ни прави по-благи и уверени в постиженията си.

НЯМА КОМЕНТАРИ

Коментирай