Пътуването променя живота

Пътуването променя живота

Време за пътуване!
Източник на изображението: wikipedia.org

„Когато си видял луната от  другия край на света, ти вече не си същият!“

Предстои ти отпуск или поредица от почивни дни и се чудиш какво да избереш – да отидеш на едно място, където да мързелуваш и релаксираш или да попътуваш и видиш повече места?
Защо пътешествието е по-добрият избор?

5  причини да пътуваш
Пътешестването е преобразяващо нещо. Превръща те от човека, който си се старал да бъдеш,  в човека, който в действителност си най-отвътре. Там, на пътя, без багаж, срещаш живота по такъв начин, който не би могъл, когато си на работа през цялото време. Пътешестването изкарва най-добрата версия от теб.

⦁    Пътуванията разширяват кръгозора
Писателката Mary Anne Radmacher казва: „След като съм видяла луната от другия край на света, аз не съм вече същата.“
Когато пътуваш, срещаш и опознаваш други хора, култури, добиваш друго разбиране за света. Започваш да разбираш, че хората живеем в една общност, в един свят и че всъщност не сме чак толкова различни.

⦁    Ставаш по-социален
Когато общуваш с различни хора, ти или ставаш по-добър в създаването на познанства, или си оставаш сам. Научаваш се да правиш от непознатите приятели и вече не ти е така неудобно да заговаряш нови хора. Ставаш по-добър в кратките разговори за обикновени неща. Ако си по- интровертен човек, ставаш по-общителен и открит.  Започваш да говориш с хора, които не познаваш, сякаш ги познаваш от години.

⦁    Ставаш по-интересен на работодателите
Пътувал си в страната или по света, справял си се с всякакви неудобни и изненадващи ситуации и си се сблъсквал с всякакви хора. На кратко, научил си умения да се справяш, които не се учат в училище. Ти си станал по-уверен.  Способността ти да се справяш по-добре с хора и различни ситуации, ще прави впечатление при интервюта за работа.

⦁    Имаш приятели от други места
След като попътуваш известно време, ще установиш, че вече са малко места, на които няма хора, които познаваш. На доста места си създал приятелства и не се налага дори да питаш за хотел. Пътуването до тях ще е възможност да си погостувате.

⦁    Научаваш се да познаваш хората по-добре
Когато не знаеш езика, започваш да изостряш невербалните средства за комуникация. Започваш да „четеш“ хората по жестовете и поведението. Умението да четеш езика на тялото може да ти даде много повече информация за човека и да ти спести неприятности.

⦁    Бонус: 5+
Ще си интересен. Имаш много за разказване
Може да звучи егоистично, но си е така – ще имаш много чудновати и интересни истории за разказване на компанията.
Освен интересните места, които си видял, новите хора, с които си се запознал, палитрата от впечатления, които са напълнили душата ти и са разширили кръгозора ти, пътешествията  са те научили на много неща: независимост, справяне  със ситуации, приемаш нещата по-спокойно и накрая, правят те по-позитивен и по-добър човек.

НЯМА КОМЕНТАРИ

Коментирай