Подробности, които може би не знаете за лаковете за нокти

Подробности, които може би не знаете за лаковете за нокти

Ръцете са визитна картичка на всяка жена, независимо от нейната възраст. Това звучи сякаш банално, обаче е истина. Гладките и поддържани ръце винаги свидетелстват в полза на собственичката им. Счупени, изгризани нокти ще направят всяка от нас да е обект на негативни коментари и любопитни погледи. Здравият и добре поддържаният маникюр придава смелост в социалните контакти, тъй като подхранва себеусещането, че сме естетически издържани и поддържани жени.

Лаковете за нокти принадлежат към най-често купуваните продукти за разкрасяване. Те са аксесоар, който допълва визията ни, подчертава индивидуалността и издава характера ни. Тези козметични продукти изпълняват две функции: декоративна и защитна.

Любопитните факти за лаковете за нокти са доста интригуващи.

Според някои източници, първият „цвят за нокти“ е създаден в Древен Китай 3000 пр. н. е. По времето на династията Мин, дългите и поддържани нокти били считани за принадлежност към по-висока йерархия.

Изборът на цвят за лак за нокти зависи от нашето социално положение, възрастта и психологическо въздействие на багрите върху нас. Топлите цветове имат ободряващо и възбуждащо действие, докато студените – успокоително и облекчаващо въздействие. Не по-малко е и влиянието на модните тенденции и съветите за красота в Интернет.

Класическият френски маникюр, тоест комбинация от естествен цвят върху плочката на нокътя и бял лак за краищата, е начин за лакиране на нокти, който всъщност произлиза от Франция. Той възниква с цел да се разграничи аристокрацията от по-бедните социални слоеве.

 

Лакът за нокти има много общо с автомобилната боя. Днешният лак за нокти е създаден през 1920 г. от марка Revlon въз основа на автомобилна боя. Сега някои автомобилни марки, като Mercedes, Volvo, Fiat предлагат в офертите си лаковете за нокти, които са в тон с цвета на автомобила. Любопитен факт е внедряването на лака за нокти на марката Fiat, след дръзкото решение на един човек да влезе в “Kнигата за рекорди Гинес”, който лакира Fiat 500, като е използвал 131 флакончета с розов лак.

Най-скъпият лак на света Black Diamond е създаден от луксозната марка Azature. Този уникален лак за нокти съдържа 267-каратови черни диаманти и е на скромната цена от 250 000 долара. Единствената звезда, която е закупила такова бижу е Kelly Osbourne. На втора позиция се намира Gold Rush на Models Own, чиято цена е 130 000 долара, която най-вече се дължи на позлатената капачка и инкрустираните в нея 1118 диаманта.

Студенти от университета на Северна Каролина създадоха лак за нокти, който ще „сигнализира“, сменяйки цвета си, ако в напитката е досипано упойващо вещество. За целта трябва да се потопи пръст в алкохолната напитка.

Употребата на неон в състава на лаковете за нокти е забранен в САЩ. Независимо от това, че множество марки произвеждат неонови цветове, всъщност продуктите им нямат неон.

 

НЯМА КОМЕНТАРИ

Коментирай