Спининг – хитът в аеробните спортове

Спининг – хитът в аеробните спортове

Спининг тренировки

Чували ли сте за спининг? Не, не говорим за риболов! Говорим за груповото каране на велосипеди на закрито, често провеждано в аеробната зала. Винаги лицензираният инструктор заема мястото си на един от стационарните велосипеди, наречени още спинери и диктува интензитета на тренировката. Заради наличието на винт, който може да регулира съпротивлението, могат да бъдат достигнати различни нива на трудност при карането на спинъра, по този начин се имитира карането на колело при изкачване в планина.

Спининг Спартак София
Спининг в София в СК Спартак

Продължителността варира между 40 и 60 минути. Редовното занимание със спининг изисква поне 3 пъти по 30 минути тренировки на седмица, за да получите желания резултат. За тези, които намират спорта за скучен, трябва да отбележим, че съществува и разновидността аква спининг- каране на велосипед в басейн, което увеличава натоварването на мускулатурата и прави тренировката още по-ефективна.

Принципно спинингът е спорт, който е подходящ за хората, които не харесват аеробната гимнастика. Тук няма сложни танцови стъпки, които да отвличат вниманието ви. Можете сами да задавате натоварването и не е необходимо всички участници в групата да са на едно ниво на подготовка. При спининга няма опасност да изостанете от групата. При този спорт се изгарят приблизително 7.2 – 13.6 калории на минута. Оформят се краката, бедрата, прасците, стяга се мускулатурата на цялото тяло.

спининг

В самото начало е добре да използвате специални клинове за колоездачи, с подплънки на задните части. Не започвайте тренировка без бутилка вода. За целта са пригодени специални бутилки с разтегателни сламки, които ще ви е по-удобно да използвате. Една малка хавлиена кърпа също ще ви е необходима, заради обилното потене по време на тренировката.

За да няма разочаровани, запишете се първо само на една тренировка и си направете абонамент, само когато сте сигурни, че си допадате с инструктора. Както при всички видове гимнастики, така и тук всеки инструктор си има индивидуален начин на работа. Някои наблягат на натоварването, други се опитват да наподобят една истинска разходка сред природата, трети предпочитат интересната хореография. Ако начина на водене на тренировката не ви допада, опитайте при друг инструктор. Не бързайте да си купувате карта за цял месец, ако няма удоволствие от спорта.

Има достатъчно много лицензирани и сертифицирани инструктори, които биха могли да ви предложат ефективна и подходяща тренировка. Не се ограничавайте с една група. Посетете няколко и изберете тази, която най-много ви допада.

За повече информация можете да се включите в група Спининг колоездене във Facebook тук

Автор: Десислава Михалева

НЯМА КОМЕНТАРИ

Коментирай