На море в България или в чужбина?

На море в България или в чужбина?

Летният сезон настъпи и все повече започваме да се замисляме къде и как да изкараме отпуската си, тъй като горещото време ни предразполага към тези мисли. Но пред нас стои и дилемата дали да изберем родните морски курорти или да отидем на почивка в някоя друга страна. Ако все още не сте планирали своята лятна почивка поради колебания кой вариант да предпочетете, ето някои насоки, които представят плюсовете и минусите на ваканциите в България и извън нея.

Към момента все още повечето българи решават да се придържат към нашите Черноморски курорти, макар че има и много хора, които предпочитат да заминат някъде извън страната където да изкарат лятната си почивка. Най-често избираните дестинации са морските курорти на съседките Гърция и Турция, тъй като хем не са много далечни, хем пък цените са достъпни, дори можем да кажем, че на места са по-ниски от тези у нас. Това е добър вариант за ваканция и с оглед на това, че едновременно с релаксацията на някой горещ плаж, можем да опознаем нови места и различна култура от нашата. Малко по-редки решения за почивка на море, но все пак предпочитани от известен брой българи, са по-далечните дестинации като Италия, Испания, Португалия и някои острови, въпреки че примамливите италиански курорти доста нашумяха напоследък, тъй като да отидеш там вече не е толкова скъпо. Тук отново можем да съчетаем екзотична почивка на море с опознаване на различни места, традиции, кухня и хора.

Но защо пък да не прекараме лятната си почивка и в България? Ако не сме от хората, които обичат да пътуват дълго и все пак харесваме родното Черноморие, и го предпочитаме като вариант за почивка, спокойно можем да си създадем една прекрасна ваканция и тук. У нас има наистина красиви градчета, селца и курорти, разположени на морското крайбрежие, които могат да ни дадат уединението, спокойствието и релакса, които търсим. Не говорим за големите курорти, макар че и за тях си има съответните хора. Поради спада на чуждестранни туристи на българското Черноморие, днес там се предлагат доста изгодни пакети за ол инклузив почивки на първа линия, като например плащаш 5 нощувки и получаваш 7, които могат да ни дадат всичко, от което се нуждаем. Ако търсим нещо ново и непознато, със сигурност има и места у нас, които все още не сме посещавали, и сега е времето да го направим.

Добра идея е всяка година да редуваме българските курорти с някоя непозната дестинация за екскурзия или почивка. По този начин ще си осигурим и приключения, и релаксация.

НЯМА КОМЕНТАРИ

Коментирай