Как да направим градината приятно място за отдих?

Как да направим градината приятно място за отдих?

%d0%b3%d0%b0%d1%80%d0%b4%d0%b5%d0%bd8Имате чудесна градинка, пълна с цветя за всички сезони? Тя ви кара да се чувствате свободни и отпочинали?  Естествено е да искате да  оформите в нея приятен кът за отдих където да прекарвате безценни мигове със семейството или да се наслаждавате на природата сами.

 

Можете бързо и евтино да създадете своето кътче за релакс в градината, разположено  между китни храсти и красиви цветя.

%d0%b3%d0%b0%d1%80%d0%b4%d0%b5%d0%bd5Изберете си приятно и пленяващо място, което е защитено от чужди поглед и от вятъра по естествен начин, посредством храсти и дървета. За да бъде лесно достъпно това ваше кътче, трябва да има пътека, която да води до него. Можете да си я измайсторите и сами от остатъчни материали. Това могат да бъдат разнообразни по форма каменни плочи, подредени на разстояние една стъпка една от друга, стари тухли, насипан чакъл и т. н.

Набавете си удобна масичка и столове или два шезлонга, които да разположите по подходящ начин на подготвеното място. Добре е те да са изработени от естествен или изкуствен ратан, метал и стъкло или дърво, за да бъдат в унисон със стила на вашата градина. Не е необходимо под тези мебели да нанасяте garden2бетон. Спокойно можете да използвате тревата или да обособите площадка, която се явява продължение на изработената пътека. Тук е мястото, където ще поставите градинския фенер или ефектните соларни лампи, които сте си купили преди време. Ако мястото позволява засадете някакви цветя или наредете саксии и сандъчета, които ще донесат разнообразие и много цвят.

 

Лесна дървена беседка

Ако вашият двор е по- обширен, можете да поставите в по-отдалечения му край една беседка, в която да си %d0%b3%d0%b0%d1%80%d0%b4%d0%b5%d0%bd10почивате, да четете или да похапвате със семейството си. Можете да я изработите от дърво или метал. Независимо какъв е материала, задължително е да бъде здрава и стабилна. Хубаво е да облицовате покрива с битумни керемиди или някакво друго по- леко покритие за покрив. Следвайки вашите желания и стил можете да монтирате решетъчни стени изработени от дърво или ковано желязо. А още по- красиво и ефектно ще бъде, ако вместо решетки, използвате насадените предварително увивни растения. Беседката може да се използва за всичко- кът за релакс, място за хранене на открито, офис, читалня или кино салон.

 

Да си го направите сами или да извикате майстор?

Това решение зависи изцяло от личните ви способности и предпочитания и от това дали ви се удава творческата дейност или не. Не се заблуждавайте, че методът „направи си сам” е по-евтин. Личната изработка, обаче, ви гарантира напълно уникално произведение, което ще ви достави удоволствие, защото това ще бъде вашето уникално място, което е изработено според вашите нужди и желания.

Каквото и да решите, няма да съжалявате нито за миг, защото отдиха сред природата е незаменим, а още по-хубаво е, ако можете да си го позволите в собствения си двор.

НЯМА КОМЕНТАРИ

Коментирай